MOZILLA FIREFOX lebih BAIK ataupun INTERNET EXPLORER????

Argh!!!mn pergi hilangnya iklan2 nih…

Hmm..ada pun Banner2 dan iklan2..

Aik!!!hilang…hahahaha..

Nasib baik dgn Mozilla firefox adanya iklan di sebelah kanan ni balik…

Hahaha…itulah yg sering masalah yg aku hadapi ketika menggunakan Internet Explorer ( IE ) suatu ketika dulu..tension gak dibutnya…apa yg aku nak kongsikan pada hr ini ialah..aku dah bertukar kpd Mozilla Firefox ( MF )…walaupun benda ni dah lama…aku tetap nak bg tau gak..mngkin ada segelintir yg kena mcm aku ni dan tak tau nak buat apa..kpd pengguna IE..aku bukanlah nak kutuk apa…tp bg aku..mmg tak berpuas hati lngsng ketika menggunakan IE ni..sbb..korang tgklah sendiri pada gmbr yg ada kat atas tu..mn tak geram aku dibuatnya..IE ni berterabur….sakit hati aku dibuatnya..time aku nak cari bahan dlm internet..tak kesemua di paparkannya…geram2!!!!…kadang2 IE ni pun tak berfungsi dgn baik..apa yg aku dah type n hantar..bila bukak page tu balik..takde pun..jd aku type la balik..keesokan harinya..bila bukak balik..adeh..sakitnya hati…dah berapa kali aku hantar daaa benda yg aku type tu…sape yg tak bengang kalo dah kena mcm ni…

Apa kelebihan yg aku nak cakapkan yg ada pada Mozilla Firefox ( MF ) ni ialah…sistem dia lebih tersusun...korang sndr tgk pada gmbr yg ada kat atas tu….semua iklan2 dan banner2 yg hilang pada IE dah muncul balik..hebatkan??..hahaha..smacam ayat aku nih..padahal biasa jer..namun aku tetap puji dgn MF…slain dr tu..dgn menggunakan MF ni…korang tak payah nak bukak page byk2 mcm IE tu..klu 10 website korang nak buka…10 page IE lah yg korang kena ada..buat semak je kat bawah tu..dgn menggunkan MF…dgn satu page sudah memadai…sbb dekat belah atas tu nnt..dekat tabs dia..dah tersusun rapi..jd korang leh buka page lain or web lain dgn pilih dan tekan kat atas tu jer..mudahkan??takde susah mn pun..klu IE..aku rasa dah abih dah tu..confirm menyusahkan..aku bkn nak kutuk pengguna IE ok..sbb aku dulu adalah pengguna setia IE..namun dgn masalah yg sering dihadapi…aku terus bertukar angin dgn MF ni..dan hasilnya..aku ckp berpuas hati…hahahahaha…

P/S: aku buat psl IE dgn MF ni utk org yg tak tau lg je…sbb aku rasa rmi dah yg guna kan MF..mngkin aku je yg ketinggalan zaman..kena himpap dgn batu yg dtngnya dr zaman batu..hahaha…sekurang2nya klu yg tak tau tu..bila dah baca post kali ni..dorang dpt tau la..mngkin rmi yg kena dan dpt masalh mcm aku ni bila menggunakan IE..terutamanya yg IE7 tu..hahaha

Pss: kalo dah terkena mcm aku tu..pe lg..bertukarlah dgn MF..pg la download skrng…takpun klu minat sngt nak guna IE gak..pi la download IE8 atau yg lebih terbaru punya..yg lg terbaru apa ha????aku pun tak tau daa…pg la korang cek sndr kat internet…hahahaha

Advertisements

2 Responses

  1. hmm.. tp aku rase ade satu kekurangan MF, klu kat MF smiley ntuk letak kat bahagian komen x muncul.. tp klu IE smileynya muncul… satu lagi iklan tu mmg x muncul sebelah kanan… sbb ia muncul kat bawah… mmg x cantik la klu kite tgk blk hehe. pape pom tepuk dada tanya korang punyer selera… pilih sendiri explorer yg mane korang suke k..

    p/s: farah cantik blog ko.. walaupom beginner.. tp cntik siot… haha

  2. huhhuu..aku mmg perasan kehilangan MF smiley tu..tp apa nak buat…klu guna IE..ssh nak mengomen kat blog titan tu..sebelah kanan trus ilang…jd takde smiley pun takpe la..janji info yg penting sebelah kanan tu muncul..hehehe..ko guna pe rafhz??

    p/s: betol ke lawa rafhz??tq sbb puji2..hahaha..aku masih br lg le..tak reti nak tambah apa kat sebelah kanan ni..dah puas aku belek2..tak tau plak mcm mn nak msk kan iklan kat sebelah ni dowh..ko tau ke mcm mn nak buat??ajar le..hehehe..aku ckp betol ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: