Pelajar sekolah agama lahir bayi bawah tangga….

KUALA TERENGGANU – Dalam usia masih muda, seorang pelajar perempuan di sebuah sekolah agama pondok di sini terpaksa menahan kesakitan melahirkan bayi seorang diri di bawah tangga di blok asrama.

Dalam kejadian Jumaat lalu, pelajar berusia 17 tahun itu dipercayai memilih lokasi tersebut kerana ia jarang dilalui pelajar lain.

Paling mengejutkan bayi perempuan berusia tujuh bulan yang dilahirkan kira-kira pukul 12 tengah hari itu hanya mampu hidup selama lima minit sahaja.


SEORANG anggota polis membawa mayat bayi di dalam baldi yang ditemui di sebuah sekolah agama di Kuala Terengganu semalam.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin memberitahu, pelajar tersebut kemudiannya membalut mayat bayi itu dengan baju sejuk, skirt dan seluar dalamnya.

Ujarnya, bayi malang itu dimasukkan ke dalam baldi berwarna merah sebelum dibawa ke belakang asrama perempuan dan diletakkan di bawah ampaian kain.

“Penemuan mayat bayi yang cukup sifat itu hanya disedari pelajar selepas terhidu bau busuk.

“Mayat bayi yang masih belum berulat itu ditemui dengan tali pusatnya sudah dipotong sendiri oleh ibunya,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

Katanya, penemuan mayat itu telah dimaklumkan kepada pihak polis oleh pengetua dan anggota polis tiba di tempat kejadian kira-kira pukul 6.30 petang semalam.

“Polis telah menyoal siasat para pelajar secara rambang bagi mendapat maklumat berhubung penemuan bayi berkenaan,” katanya.

Akhirnya, ujar beliau, seorang pelajar perempuan yang berasal dari Hulu Terengganu mengaku ibu kepada bayi berkenaan.

Sekolah tersebut mempunyai asrama berasingan untuk pelajar lelaki dan perempuan.

P/S: Nasihat yg dapat aku sampaikan ialah..fikir dulu sebelum buat..aku pun tak berani nak ckp bsr..sbb aku sndr pun masih lagi baru dlm kehidupan seharian kini yg semakin mencabar dgn arus lautan nafsu manusia yg kekdang membawa kehancuran..jd apa yg boleh dicakapkan buat masa ni..sblm buat jahat tu..ataupun semasa rancang2 nak buat jahat ke..cuba ingat kpd ibu dan abah kita kembali..kenangkan nasib mereka yang akan ditimpa hanya disebabkan diri kita…

Pautan dari surat khabar Kosmo!

Advertisements

Perodua NAUTICA pengganti Perodua KEMBARA…

Perodua Nautica 4WD ialah kenderaan utiliti sport (SUV) kompak urban didatangkan dengan tagline “The Ideal 4WD”, dipacu transmisi automatik dengan kapasiti enjin 1.5 liter.

Ketika ini, model pacuan empat roda Perodua ialah Kembara yang menggunakan transmisi automatik dan manual dengan enjin 1.3 liter.Kini sudah berubah nama mnjd NAUTICA…

Secara keseluruhan…setelah aku belek2 kereta ni..kali ni aku rasa amat kagum sikit dgn pengeluaran perodua kali ni..nak tahu sbb apa??mngkin kali ni reka bentuk dia agak menarik..lain dr yg lain sebelm keluaran proton selama ini..aku pasti..korang pun tertarik kan??cantik tak..bangga la sikit jd rakyat Malaysia..cuba tgk gmbr kat bwh ni..

Lawa tak model keluaran proton kali ni??tak puas??nak tgk lagi??..

Dah puas hati tgk gmbr kereta NAUTICA keluaran proton ni???bangga tak dgn Kereta Keluaran Malaysia nih…oppss…nak tau satu berita?sebenarnya..Perodua Nautica bukan reka bentuk asal hasil tangan jurutera Perodua Kenderaan ini adalah 100% duplikasi kepada Daihatsu Terios dan Toyota Rush.Jadi apa yg aku boleh ckp ialah..kereta ni bkn hasil buatan jurutera Malaysia..tetapi Jepun..hati aku dah tak bangga dah..hahaha..
jadi kereta Perodua kali ni ialah kenderaan Duplikasi Malaysia..

Tempahan Perodua Nautica 4WD boleh dibuat pada 10 Mei 2008 ini di semua ruang pameran Perodua.Enjin Nautica adalah jenis 1.5 liter ( seperti enjin 3SZ-VE yang digunakan Avanza dan Rush ).Terdapat dalam 2 warna sahaja iaitu Medallion Grey dan juga Majestic Black.

Ura2 ada mengatakan bahawa kereta ini berharga dalam lingkungan RM90,000..tetapi belum dapat kepastian lagi..kalau korang nak tgk pameran kereta ni..korang juga boleh pergi ke link ni http://www.theideal4W.com.my/

p/s: kalau mcm ni la gayanya mahal..baik aku pg beli keta lain..Toyota Rush ke..Avanza ke..Naza citra ke..lagi murah dr keta ni..pastu kat dlm keta tu ada TV lagi..puas hati aku bli keta luar dr kat dlm ni..harga mahal sangat..nak komen sikit psl keta keluaran proton ni..bkn nak menghina negara sndri..tp abah aku pun pki keta proton gak..klu korang tak jaga baik2..dlm beberapa thn..kerata tu punya body akan menggelupas..jd jaga lah baik2 ye..wlu mcm mn pun..aku bangga dgn keluaran kali ni..wlu pun bkn Malaysia yg buat..tp cop Malaysia gak kan..hehehe…sekurang2nya ada gak perubahan dalam menjana negara yg cemerlang,terbilang dan gemilang..aku rasa tu belum lg smpi masanya lg..hehehe

Special Reports : The 40 Richest Malaysians

The bar has been lowered. Malaysia’s 40 Richest needed a net worth of only $100 million to make the list this year, down from $127 million in 2007, despite the fact that the Malaysian ringgit gained 6% against the U.S. dollar, the currency in which their fortunes are measured.

Caught up in the global equities slide, the Kuala Lumpur Composite Index was off 8% in the past year but has fallen 15% since mid-January. While 16 people still managed to add to their fortunes, another 18 saw their net worth slip.

Some tumbled considerably, with seven losing one-fourth or more of their fortune. That includes Lim Wee Chai, head of rubber glove manufacturer Top Glove, and Yaw Teck Seng, founder of forest group Samling, both worth one-third less than a year ago.

The Richest Malaysians
  1. Robert Kuok
  2. Ananda Krishnan
  3. Lee Shin Cheng
  4. Teh Hong Piow
  5. Lee Kim Hua & family
  6. Quek Leng Chan
  7. Yeoh Tiong Lay & family
  8. Syed Mokhtar AlBukhary
  9. Vincent Tan
  10. Tiong Hiew King
  11. Azman Hashim
  12. William H. J. Cheng
  13. Lee Swee Eng
  14. Ong Beng Seng
  15. Lim Kok Thay
  16. Vinod Sekhar
  17. Lee Oi Hian
  18. Yaw Teck Seng
  19. Anthony Fernandes
  20. Mokhzani Mahathir
  21. Kamarudin Meranun
  22. Jeffrey Cheah
  23. Lee Hau Hian
  24. Chong Chook Yew
  25. Yaw Chee Ming
  26. G. Gnanalingam
  27. Lim Wee Chai
  28. Kua Sian Kooi
  29. Lau Cho Kun
  30. Abdul Hamed Sepawi
  31. David Law Tien Seng
  32. Tiah Thee Kian
  33. Liew Kee Sin
  34. Ahmayuddin bin Ahmad
  35. Eleena Azlan Shah
  36. Lin Yun Ling
  37. Ong Leong Huat
  38. Lim Thian Kiat
  39. Khoo Kay Peng
  40. Nazir Razak
Stock Tycoon Industry Gain
Berjaya Corp. Vincent Tan real estate 163%
KNM Group Lee Swee Eng oil services 93%
Wilmar International Robert Kuok palm oil 61%
IOI Lee Shin Cheng palm oil 35%
Kuala Lumpur Kepong Lee Oi Hian, Lee Hua Hian diversified 26%
Kencana Mokhzani Mahathir petroleum 22%
Parkson Holdings William Cheng China retail 21%
Twelve-month gain is from May 11, 2007 to May 9 of this year.

P/S: All of you thing I will at the first chart on when???hahaha…sampai kiamat pun tak rasanya..hehehe..we look n see je lah..thats all we can do as a simple person…don’t have a bigs dream that’s impossible to caught it ok..although dream is good as a encourage in achievement…adeh..my grammar very bad lah..

Why Being ‘Good at Math’ Can Be a Bad Thing: Perpetuating model minority stereotypes leads to resentment and anger toward Asian Americans

Hailed by some in the United States as “model minorities,” Asian Americans are “good at math and science” and “hardworking and ambitious,” to name just a couple — arguably positive — stereotypes.

But even positive stereotypes can lead to negative feelings toward Asian Americans. New research published in the Personality and Social Psychology Bulletin in March argued that model minority stereotypes lead to prejudice, because other groups perceive Asian Americans as a threat to their status and success, especially in the context of educational, economic and political opportunities.

The team of William Maddux, Adam Galinsky, Amy Cuddy and Mark Polifroni sought to prove the connection between positive stereotypes of Asian Americans and negative feelings through four studies conducted with Northwestern University students. The studies showed statistical evidence supporting the team’s hypothesis that a phenomenon called “realistic threat” links positive stereotypic traits (ambitious and hardworking, among others) to negative attitudes (dislike) and negative emotions (hostility, fear and envy) toward Asian Americans.

The research shows for the first time why positive evaluations can produce prejudice toward a minority group, said Galinsky, one of the authors of the study and article, “When Being a Model Minority is Good … and Bad: Realistic Threat Explains Negativity Toward Asian Americans.”

According to Galinsky, when people are competing for better grades or jobs, they will begin to feel prejudice toward a group that is seen to have an effortless knack for getting good grades, or who seem to work harder and longer. “Prejudice can occur when there are scarce resources that people are competing [for], and a minority group has positive stereotypic attributes that are relevant to that scare resource,” Galinsky said.

Indeed, many Asian Americans have encountered positive stereotypes and resentment at some point in their lives.

Chris Cheung, a 28-year-old chiropractor who lives in San Jose, said he frequently encountered stereotypes in school. A second-generation Chinese American, Cheung said that sometimes achieving success has a “negative impact in regards to our transition into American society.”

“[People would say], ‘Oh, you’re Asian; you should be good at math or should get an A. Don’t worry; you don’t have to study that hard,’” Cheung said, adding that he thought these statements came out of jealousy.

When Asian Americans are one of few Asian faces in the midst of white Americans, their threat to the majority group may be greater because they are seen more as Asian than American, according to Frank Wu, dean and professor of law at Wayne State University Law School.

This was the case for Cindy Kim, 32, an attorney who was one of few Asians in her high school class in Columbia, Md. Kim recalled one Caucasian classmate who would routinely single her out for her test results.

“She would say, ‘Let’s see what Cindy got,’ in front of the whole class and make me say what I got. Sometimes it would be a high mark, but not all the time. She thought I would always get the highest grade because I was Asian,” Kim said.

Both national and international Asian success may affect race relations in the United States. Perceptions of Asian Americans are inextricably tied to how Asians are faring around the world, because Asian Americans are still seen as foreigners to this country and therefore undeserving of their success. And if they complain about how they are treated, there is an attitude of “‘If you don’t like it here, go back to where you came from,’” said Wu, who wrote about the model minority myth in his 2003 book, Yellow: Race in America Beyond Black and White.

If Wu and the new research are correct, as competition grows stronger for increasingly limited resources, as is bound to happen during an economic downturn or recession, we can expect prejudice to grow.

Further, the threats of violence and even genocide toward successful minority groups may increase. As the authors of the study note, throughout history, successful minority groups have been scapegoats for various societal problems. “When you think about economic downturns, one of the classic examples of a model minority to suffer extreme prejudice and discrimination and eventually genocide is the Jews in 1930s and 1940s Germany,” Galinsky said.

According to Wu, we have already witnessed the scapegoat phenomenon in this country.

“Look at the Chinese Exclusion Act,” suggested Wu, referring to the 1882 law passed by Congress that temporarily barred Chinese laborers from immigrating to the U.S. and denied U.S. citizenship to ethnic Chinese already in the country. A more recent example is the 1982 murder of Vincent Chin, killed by two white, laid-off autoworkers in Detroit who were angry at the Japanese for the decline in the local auto industry.

Cooperation, rather than competition, may be necessary to break down the model minority myth. The new research notes that far less negativity toward Asian Americans was reported when there was cooperation on a task between Asian Americans and other groups.

Ultimately, Asian Americans must realize their stake and responsibility in this cultural dialogue. “Asian Americans shouldn’t be too smug” about their success in the U.S., Wu warned.

MOZILLA FIREFOX lebih BAIK ataupun INTERNET EXPLORER????

Argh!!!mn pergi hilangnya iklan2 nih…

Hmm..ada pun Banner2 dan iklan2..

Aik!!!hilang…hahahaha..

Nasib baik dgn Mozilla firefox adanya iklan di sebelah kanan ni balik…

Hahaha…itulah yg sering masalah yg aku hadapi ketika menggunakan Internet Explorer ( IE ) suatu ketika dulu..tension gak dibutnya…apa yg aku nak kongsikan pada hr ini ialah..aku dah bertukar kpd Mozilla Firefox ( MF )…walaupun benda ni dah lama…aku tetap nak bg tau gak..mngkin ada segelintir yg kena mcm aku ni dan tak tau nak buat apa..kpd pengguna IE..aku bukanlah nak kutuk apa…tp bg aku..mmg tak berpuas hati lngsng ketika menggunakan IE ni..sbb..korang tgklah sendiri pada gmbr yg ada kat atas tu..mn tak geram aku dibuatnya..IE ni berterabur….sakit hati aku dibuatnya..time aku nak cari bahan dlm internet..tak kesemua di paparkannya…geram2!!!!…kadang2 IE ni pun tak berfungsi dgn baik..apa yg aku dah type n hantar..bila bukak page tu balik..takde pun..jd aku type la balik..keesokan harinya..bila bukak balik..adeh..sakitnya hati…dah berapa kali aku hantar daaa benda yg aku type tu…sape yg tak bengang kalo dah kena mcm ni…

Apa kelebihan yg aku nak cakapkan yg ada pada Mozilla Firefox ( MF ) ni ialah…sistem dia lebih tersusun...korang sndr tgk pada gmbr yg ada kat atas tu….semua iklan2 dan banner2 yg hilang pada IE dah muncul balik..hebatkan??..hahaha..smacam ayat aku nih..padahal biasa jer..namun aku tetap puji dgn MF…slain dr tu..dgn menggunakan MF ni…korang tak payah nak bukak page byk2 mcm IE tu..klu 10 website korang nak buka…10 page IE lah yg korang kena ada..buat semak je kat bawah tu..dgn menggunkan MF…dgn satu page sudah memadai…sbb dekat belah atas tu nnt..dekat tabs dia..dah tersusun rapi..jd korang leh buka page lain or web lain dgn pilih dan tekan kat atas tu jer..mudahkan??takde susah mn pun..klu IE..aku rasa dah abih dah tu..confirm menyusahkan..aku bkn nak kutuk pengguna IE ok..sbb aku dulu adalah pengguna setia IE..namun dgn masalah yg sering dihadapi…aku terus bertukar angin dgn MF ni..dan hasilnya..aku ckp berpuas hati…hahahahaha…

P/S: aku buat psl IE dgn MF ni utk org yg tak tau lg je…sbb aku rasa rmi dah yg guna kan MF..mngkin aku je yg ketinggalan zaman..kena himpap dgn batu yg dtngnya dr zaman batu..hahaha…sekurang2nya klu yg tak tau tu..bila dah baca post kali ni..dorang dpt tau la..mngkin rmi yg kena dan dpt masalh mcm aku ni bila menggunakan IE..terutamanya yg IE7 tu..hahaha

Pss: kalo dah terkena mcm aku tu..pe lg..bertukarlah dgn MF..pg la download skrng…takpun klu minat sngt nak guna IE gak..pi la download IE8 atau yg lebih terbaru punya..yg lg terbaru apa ha????aku pun tak tau daa…pg la korang cek sndr kat internet…hahahaha

What is Anorexia…

Why im Still look FAT???

MAYBE THIS ONE LOOK PERFECT FOR ME!!!!


ANOREXIA…………


Look like death people

Am i look good??sexy what??


look like org lidi…

People with anorexia are obsessed with food and their weight and body shape. They attempt to maintain a weight that’s far below normal for their age and height. In extreme cases, they may be skeletally thin but still think they’re fat. To prevent weight gain or to continue losing weight, people with anorexia may starve themselves or exercise excessively.

CAUSES

  • Biological. Some people may be genetically vulnerable to developing anorexia. Young women with a biological sister or mother with an eating disorder are at higher risk, for example, suggesting a possible genetic link. Studies of twins also support that idea. However, it’s not clear specifically how genetics may play a role. It may be that some people have a genetic tendency toward perfectionism, sensitivity and perseverance, all traits associated with anorexia. There’s also some evidence that serotonin — one of the brain chemicals involved in depression — may play a role in anorexia.
  • Psychological. People with anorexia may have psychological and emotional characteristics that contribute to anorexia. They may have low self-worth, for instance. They may have obsessive-compulsive personality traits that make it easier to stick to strict diets and forgo food despite being hungry. They may have an extreme drive for perfectionism, which means they may never think they’re thin enough.
  • Sociocultural. Modern Western culture often cultivates and reinforces a desire for thinness. The media are splashed with images of waif-like models and actors. Success and worth are often equated with being thin. Peer pressure may fuel the desire to be thin, particularly among young girls. However, anorexia and other eating disorders existed centuries ago, suggesting that sociocultural values aren’t solely responsible.

SYMPTOMS

Physical anorexia symptoms
Physical signs and symptoms of anorexia include:

  • Extreme weight loss
  • Thin appearance
  • Abnormal blood counts
  • Fatigue
  • Dizziness or fainting
  • Brittle nails
  • Hair that thins, breaks or falls out
  • Soft, downy hair covering the body
  • Absence of menstruation
  • Constipation
  • Dry skin
  • Intolerance of cold
  • Irregular heart rhythms
  • Low blood pressure
  • Dehydration
  • Osteoporosis

Emotional and behavioral anorexia symptoms
Emotional and behavioral characteristics associated with anorexia include:

  • Refusal to eat
  • Denial of hunger
  • Excessive exercise
  • Flat mood, or lack of emotion
  • Difficulty concentrating
  • Preoccupation with food

TREATMENT

Medical care
Because of the host of complications anorexia causes, you may need frequent monitoring of vital signs, hydration level and electrolytes, as well as related physical conditions. A family doctor or primary care doctor may be the one who coordinates care with the other health care professionals involved. Sometimes, though, it’s the mental health provider who coordinates care.

Psychotherapy
Individual, family and group therapy may all be beneficial. Individual therapy can help you deal with the behavior and thoughts that contribute to anorexia. In psychotherapy, you can gain a healthier self-esteem and learn positive ways to cope with distress and other strong feelings. A type of talk therapy called cognitive behavioral therapy (CBT) is most commonly used but lacks strong evidence that it’s superior to other forms of therapy. The mental health provider can help assess the need for psychiatric hospitalization or day treatment programs.

Family therapy can help resolve family conflicts or muster support from concerned family members. Family therapy can be especially important for children with anorexia who still live at home. Group therapy gives you a way to connect to others facing eating disorders. And informal support groups can also be helpful. However, be careful with group therapy. For some people with anorexia, group therapy or support groups can result in competitions to be the thinnest person there.

Nutritional therapy
A dietitian offers guidance on a healthy diet. A dietitian can provide specific meal plans and calorie requirements to help meet weight goals. In severe cases, people with anorexia may require feeding through a tube that’s placed in their nose and goes to the stomach (nasogastric tube).

Medications
There are no medications specifically approved by the Food and Drug Administration (FDA) to treat anorexia since they’ve shown limited benefit in treating this eating disorder. However, antidepressants or other psychiatric medications can help treat other mental disorders you may also have, such as depression or anxiety.

Hospitalization
In cases of medical complications, psychiatric emergencies, severe malnutrition or continued refusal to eat, hospitalization may be needed. Hospitalization may be on a medical or psychiatric ward. Some clinics specialize in treating people with eating disorders. Some may offer day programs or residential programs, rather than full hospitalization. Specialized eating disorder programs may offer more intensive treatment over longer periods of time. Also, even after hospitalization ends, ongoing therapy and nutrition education are highly important to continued recovery.

Treatment challenges in anorexia
Anorexia occurs on a continuum. Some cases are much more severe than others. Less severe cases may take less time for treatment and recovery. But one of the biggest challenges in treating anorexia is that people may not want treatment or think they don’t need it. In fact, some people with anorexia promote it as a lifestyle choice. They don’t consider it an illness. Pro-anorexia Web sites are proliferating, even offering tips on which foods to avoid and how to fight hunger pangs.

Even if you do want to get better, the pull of anorexia can be difficult to overcome. Anorexia is often an ongoing, lifelong battle. It may wax or wane. Even if symptoms subside, you remain vulnerable and may have a relapse during periods of high stress or during triggering situations. For some women, for instance, anorexia symptoms may subside during pregnancy but return after pregnancy. Ongoing therapy or periodic appointments during times of stress may be helpful.

Lack of health insurance coverage also can interfere with treatment. Many health insurers don’t cover lengthy treatment programs, particularly inpatient programs. Relapse rates are higher when treatment ends too soon.

P/S: Kalau nak mkn tu…mkn je la..takyah tahan2..sok dah kena penyakit nit tau la..satu pun takleh mkn..mkn je muntah2..pastu kurus kering mcm mayat idup jer..dah mentedarah tu plak..ingt2 la..jgn la mkn smpi jd gemuk..nnt ssh nak turunkan badan tu lak..mkn sederhana..jgn terlebih2..berhenti mkn sebelum kenyang!!!!nak kurus sngt..nnt serupa dgn tengkorak plak…padan muka korng..dah tak rupa org..rupa mcm hantu..hahaha

Nash sudah CERAIKAN Sosilawati???



Satu lagi berita hangat…..Nash dah CERAIKAN Sosilawati...aku pun tak paham apa nak jadi dgn org sekarang ni..kawin je cerai…tak abih2 dgn cerai..baik takyah kawin kalau mcm tu..betol tak???kawin bagai nak rak..sampai puluh2 ribu..pastu cerai..baik kasi duit tu kat aku…ada gak pekdah..leh aku beli buku..hahahaha…sumber ini aku dpt dari berita harian..lantak le dorang nak cerai..apa leh buat…dua2 kepala batu…namun aku ada copy and pastekan apa yg nash dah ckp dekat bini dia tu…korang baca ni…. “Lafaz oleh Nash berbunyi: “Buat apa saya nak balik lagi ke rumah… awak bukan isteri saya lagi. Saya sudah ceraikan awak. Kalau saya nak balik rumah, saya kena nikah dengan awak semula,” katanya.. hahhaa..dah baca kan??dashat artis2 skrng ni..kawin je cerai..pe nak jd tah..namun aku ada terbaca lg sket psl info penceraian dorang ni…cuba korang tgk kat bwh ni..dan lg 1..kali ni penceraian siap ada saksi lagi..nama saksi tu tak silap aku…Abdul Jalil Ismail, 49…huhuhuhu..nmpknya kali ni dorang betul2 akan bercerai dan berpisah..sedangkan lidah sendiri tergigit inikan suami isteri pula..kali ni aku rasa meletop la..tak main dah lagi gigit2 lidah..hahahaha..

Perkara yg berlaku di sepanjang penantian penceraian dr makhamah..

  1. Nash tidak menghiraukan Sosilawati kerana berpendapat bekas isteri pertamanya lebih baik daripada isteri keduanya.
  2. Sosilawati plak sangat mrah dgn Nash sbb dibandingkan dengan isteri pertama Nash tu..salah satu faktor yg boleh membawa pertengkaran..
  3. Terdahulu Sosilawati dalam keterangannya memberitahu Nash melafazkan cerai ketika dia menghubungi melalui telefon pada 12 September 2007
  4. Lepas tu Nash ada lafazkan sekali lagi lafaz cerai kali kedua pada 17 september dan perkara ini di ketahui oleh Abdul Jalil apabila bertembung di makhamah tinggi syariah islam shah alam ketika nash sibuk2 menfailkan permohonan menghalang Nash memindah pemilikan harta bernilai RM880 000…..duit lagi wo…kayo la dorang nih..

ini sumber terbaru yg aku dpt..namun dulu ada ura2 yg mengatakan sbb penceraian ni disbbkan oleh Nash mengeluarkan duit isteri dia tanpa kebenaran beliau..hahahaha..lantak le..aku dah tak tau nak ckp apa lg..dah nak cerai..cerai je lah..no komen…

p/s: korang sok klu nak kawin..agak2nya brp ratus ribu rupiah lak nak abihkan??hahahaha…pesanan ringkas aku..dah kawin tu..jgn le cerai2..kalau cerai2..baik takyah kawin trus..biar korang membujang smpi ke tua…lg snang…pas dah baca post nih..jgn lupa lak nak tngglkan komen..hahahaha…